Olivier Schimmel (1981)
Akademie voor Kunst en Vormgeving, 's Hertogenbosch.

In zijn werk probeert Olivier de snelheid van gebeurtenissen en emotie uit het dagelijkse leven te vatten. Het schilderen is een soort gevecht. Een strijd met zichzelf en met de chaos, die hij probeert te temmen door een veelheid aan materialen en technieken.

Het werk toont een gecamoufleerde werkelijkheid, aangezien voor Olivier de werkelijkheid niet te vatten is in realisme. Vervormde menselijkheid in combinatie met een gebeurtenis, een visie, natuur, stad, industrie, verval, goed en kwaad enzovoort. Deze benadering zorgt voor ruimte en vrijheid waarin ontdekking en herkenning voor de toeschouwer mogelijk zijn. Een geheimschrift dat je vanuit je instinct kan lezen.

Naast werk op doek maakt Olivier ook wandschilderingen en houdt hij zich bezig met fotografie. Hij deed onder meer projecten in Zimbabwe, Nederland, Duitsland en Libanon.

View Interview of Olivier.

Bekijk de CV van Olivier.

All images on this website are copyrighted. No part of this website may be used, copied, published, or stored in any form or by any means without prior written permission of Olivier Schimmel.